Terug Home

NIV Congres

Van de voorzitter

Op 24, 25 en 26 april 2013 vieren wij de 25ste verjaardag van de Internistendagen en zal Maastricht zilver kleuren. In 1989 werden de eerste Internistendagen gehouden in het Koningshof Veldhoven. Het bleek een groot succes! De internist altijd met de blik vooruit kijkt nu ook terug. 

Peter van Ingen, welbekend van Zomergasten, zal met diverse gasten aan tafel de afgelopen 25 jaar met u herbeleven. ‘Gomers don’t die’ of ‘the delivery of good medical care is to do as much nothing as possible’: wie kent ze niet the Laws of the House of God. Na meer dan 25 jaar is deze satirische ziekenhuisroman nog steeds actueel. Samuel Shem laat ons zien dat in deze genadeloze satire ook veel compassie schuilgaat. Compassie met artsen die proberen te zorgen voor hun patiënten en compassie met patiënten die in het ziekenhuis de regie niet zelden verliezen. Hoe actueel..

Met de thema’s patiëntveiligheid en kwaliteit laat de commissie kwaliteit zien dat er veel is veranderd, de compassie blijft. Onze eigen House of God staat al voor het derde jaar: het Internistencabaret! Rotterdam’s got talent? We zullen het zien en beleven.

Met compassie gaan we plenair Heilige Huisjes omver schoppen, soms pas na 25 jaar. Die compassie laten ook onze Toppers zien bij de Topdoorbraken: wat is er op hun gebied de laatste 25 jaar geweest aan doorbraken, wat heeft het internistisch denken wezenlijk beïnvloed en veranderd? Naast activiteiten in het kader van dit jubileum zullen ook oude vertrouwde programmapunten in het teken staan van dit zilver. 

U kunt deelnemen aan diverse Meet-the-Expert sessies, kleinschalig en veel hands-on. Tijdens de gekoppelde parallelsessies, als diverse deelgebieden up-to-date laten zien wat ons verbindt, wordt het gevoel op de eerste plaats internist te zijn versterkt. Of door met elkaar de casus in de Grand Rounds op te lossen. En uiteraard zal er genoeg podium en schijnwerperlicht zijn voor onze jonge talenten in de research en casuistiek, uiteraard met compassie!

Ik wens u veel plezier en leermomenten toe op dit zilveren feest.

Karin Kaasjager, 
Voorzitter Commissie Internistendagen

 

Accreditatie
Congres is geaccrediteerd door de volgende verenigingen:
- Nederlandse Internisten Vereniging (15 punten)
- Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (13 punten)
- Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie (15 punten)
- Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (15 punten)
- Aanvraag loopt nog bij de Ziekenhuisapothekers


GAIA 
Om uw nascholingspunten na afloop van het congres in uw nascholingsdossier in GAIA bij te kunnen schrijven is opgave van uw juiste 11-cijferig BIG-nummer bij inschrijving verplicht. Uw BIG-nummer kunt u vinden via www.bigregister.nl.  Bij on-site registratie adviseren wij u om uw BIG-nummer op te slaan in uw mobiele telefoon, zodat u het bij de hand heeft.

Diner en feestavond 
Voor het diner en de feestavond op donderdagavond kunt u zich aanmelden via het registratieformulier. De kosten bedragen € 50,00.
Bent u vergeten dit aan te kruisen in het inschrijfformulier of wilt u bij nader inzien alsnog aan het diner deelnemen, dan kunt u een e-mail sturen aan het congresbureau:internistendagen@congresservice.nl.

Overnachtingen 
Bij inschrijving kunt u uw wensen kenbaar maken. Tijdig reserveren is gewenst. Aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Reservering via ‘Hotels’.

Vervoer 
U kunt een gratis treinkaartje (vanaf ieder station in Nederland naar Maastricht 2e klasretour) bestellen - zolang de voorraad strekt! - via het registratieformulier. Indien u graag 1e klas reist, dan kunt u dit treinkaartje upgraden naar 1e klas treinvervoer bij het loket van het station van vertrek. Dit is uiteraard voor eigen rekening. Tijdens het congres kunt u door uw badge te tonen, gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Maastricht.

 

Voorbereidingscommissie Internistendagen 2013

Mw. Dr. H.A.H. Kaasjager, voorzitter
Mw. K. Bunthof (JNIV) 
Dr. P.L.A. van Daele
Dr. G.K. Hovingh
Prof.dr. E.J.P. de Koning
Mw. dr. A.K.L. Reyners
Mw. dr. A.W. Rijneveld
Mw. H.I.F. Royen
W.J. Wiersinga

 

Organiserende vereniging
Nederlandse Internisten Vereniging (Medicinae Internae B.V.)
Postbus 20066
3502 LB Utrecht
Tel. 030 - 282 32 29
Fax 030 - 282 32 25

 

Congressecretariaat
Congress & Meeting Services Holland
Postbus 957
5600 AZ  EINDHOVEN
Tel. 040 - 2115 430
Fax 040 - 2134 010
E-mail: internistendagen@congresservice.nl