Sluiten Toegevoegd aan Mijn programma.
Sluiten Verwijderd uit Mijn programma.
Terug Home

NVvP

donderdag 11 april 2013 13:45 - 15:15u

W36 Model voor (incompany-) beleidsintervisie voor beginnende psychiaters

Schaik, A.M. van, Miedema, A.R.

Categorie(ën): Bijscholing; Workshop

INHOUD

Beginnende beleidspsychiaters (gedefinieerd als maximaal 5 jaar werkervaring als psychiater) hebben regelmatig behoefte aan ondersteuning in belangrijke taken en mogelijke problemen die zij ondervinden op het gebied van beleid, management en leiderschap. Beleidsintervisie is een uitstekend instrument om de hiertoe benodigde competenties verder te ontwikkelen en verbeteren.

In de beleidsintervisie wordt aandacht gegeven aan zaken als beleidscasuïstiek (d.m.v. de Balint-methode), eigen professioneel functioneren, werken met een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP), teaminteracties en leiding geven. Ook kunnen specifieke beleidsmatige thema’s inhoudelijk worden verdiept. Nevendoelstellingen zijn gesteund worden in problematiek, herkenning vinden, een netwerk vormen, maar vooral ook plezier hebben in beleid/management en de intervisiebijeenkomsten.

Hoe zet men een dergelijke intervisie op? Wat is een goed model? En wat zijn voor- of nadelen van een incompany-intervisie?

 

VORM

Theoretisch deel waarin een model wordt gepresenteerd waar de workshopleiders reeds ervaring mee hebben als deelnemer en coach. Vervolgens worden enkele methodieken in de groep geoefend, zoals de beleidscasuïstiek (d.m.v. de Balint-methode) en werken met een POP. Mogelijk worden enkele videofragmenten getoond van beleidsintervisies, om de technieken toe te lichten.

 

LEERDOELEN

Praktische handvatten hoe een beleidsintervisie op te zetten voor beginnende psychiaters als deelnemer of coach.

 

LITERATUURVERWIJZING

Ofman, D., Kwaliteit en bezieling in organisaties, Servire, 200