Sluiten Toegevoegd aan Mijn programma.
Sluiten Verwijderd uit Mijn programma.
Terug Home

NVVP VJC 2014

woensdag 9 april 2014 13:45 - 15:15

W10 Stijlen van leidinggeven bij supervisie en mentoraat van aios psychiatrie

Nijs, M.G.

Voorzitter(s): M.G. Nys

Locatie(s): Zaal 2.6

Categorie(ën):

INHOUD

Deze workshop is bedoeld voor psychiaters die belast zijn met de supervisie en het mentoraat van aios psychiatrie. De nadruk van deze workshop ligt op het verwerven van vaardigheden. Geoefend wordt met een op de persoon van de aios toegesneden leertraject (individueel leerplan) met als uitgangspunt competentiegericht leren conform HOOP. Aan de hand van eindtermen wordt in kaart gebracht wat de sterke en zwakke eigenschappen zijn van de aios. Vervolgens wordt er een opleidingstraject uitgezet dat in werkdoelen wordt geoperationaliseerd (SMART geformuleerd) en is toegesneden op de persoon van de aios. Ten slotte wordt gekeken op welke wijze effectief leiding kan worden gegeven aan de aios teneinde zijn persoonlijke leerdoelen te kunnen realiseren.

 

VORM

Na een korte inleiding wordt er aan de hand van casuïstiek (ingebracht door de workshophouder of door de deelnemers) geoefend met het opstellen van een individueel leerplan, en met het flexibel inzetten van stijlen van leiding geven die effectief zijn omdat ze aansluiten bij het competentieniveau van de aios.

 

LEERDOELEN

  • Het maken van een sterkte-zwakteanalyse van de competenties van de aios.
  • Het opstellen van een individueel leerplan van de aios.
  • Het kunnen hanteren van verschillende stijlen van leiding geven in supervisie en mentoraat, afhankelijk van het ingeschatte competentieniveau van de aios.

 

LITERATUURVERWIJZING

  1. De ‘Profielschets Psychiater’, NVvP
  2. HOOP, De Tijdstroom, 2009