Sluiten Toegevoegd aan Mijn programma.
Sluiten Verwijderd uit Mijn programma.
Terug Home

NIV Congres

donderdag 25 april 2013 13:45 - 15:15

Dr. C.J. Roosstichting

Locatie(s): Zaal 2.1

Categorie(ën): Topproefschriften 2012

Voorzitters:
- Dr. J.C. Roos, Amsterdam
- Mw. Dr. A. Simon, Nijmegen

 

De kandidaten

1. Women with reçurrent urinary tract infections. Antibiotic resistance and non-antibiotic profylaxis
Mw. M.A.J. Beerepoot, Amsterdam 

2. Diabetogenic effects of glucocorticoid drugs: the knowns and the unknowns
D.H. van Raalte, Amsterdam

3. Towards personalized treatment planning of chemotherapy: {11C}docetaxel PET studies in lung cancer patients
Mw. A.A.M. van der Veldt, Amsterdam


De stichting
De Dr. C.J. Roosstichting zal in samenwerking met de Nederlandse Internisten Vereniging ook in 2013 de Dr. C.J. Roosprijs uitreiken (thans € 4.000,-), voor het beste klinische proefschrift op het gebied van de interne geneeskunde.

Deze prijs wordt sinds 2005 jaarlijks toegekend tijdens de Internistendagen in Maastricht. Tijdens de speciaal hieraan gewijde sessie Topproefschriften krijgen de auteurs van de drie beste dissertaties de gelegenheid hun werk te presenteren. De prijs verheugt zich inmiddels in grote belangstelling en is uitgegroeid tot een prestigieuze traditie.

Naast de hoofdprijs ontvangen de drie laureaten een gekalligrafeerde oorkonde, en de op de tweede en derde plaats eindigende laureaten kent de Dr. C.J. Roosstichting een bedrag van € 1000,- toe.

De prijs in 2013 is bestemd voor een in 2012 of begin 2013 afgerond proefschrift over een klinisch patiëntgebonden onderwerp waarbij moleculair, genetisch en basaal wetenschappelijk onderzoek additioneel kan zijn, maar niet de hoofdzaak vormt. Tevens zijn uitgesloten onderzoeken waarvan de aard en de opzet geïnitieerd zijn door de farmaceutische industrie.


De jury

De jury wordt gevormd door mw. dr. H.A.H. Kaasjager, prof. dr. M.M. Levi, prof.dr. A.E. Meinders, mw. dr. A.E. Brouwer (winnaar 2012) en dr. J.C. Roos (voorzitter). Voor andere en procedurele informatie verwijs ik u naar de website van de stichting: www.drcjroosstichting.nl. Ook kunt u rechtstreeks contact opnemen met Dr. J.C. Roos, J.W. Brouwersstraat 22, 1071 LK Amsterdam, tel. 020-6764433, e-mail: roosj@chello.nl